NATURBØRNEHAVEN DEN RØDE SKOLE

FORÆLDRE INFO – NU ÅBNER VI IGEN.

 

Alle dagtilbud i Guldborgsund kommune har nu fået grønt lys for at åbne igen fra

mandag d. 20. april. Dagtilbuddene åbner i den normale åbningstid som for os er:

Mandag –torsdag 06:30 – 17:00 og fredag 06:30 – 15:30.

Personalet har i denne uge haft travlt med at gøre klar til start. Sundhedsstyrelsen stiller mange krav og retningslinjer for, hvordan en hverdag i børnehave skal være både for børn, forældre og personale.

Dem opfylder vi og retter os efter.

 I vil opleve en hverdag for Jeres børn, hvor meget lige nu er anderledes. F.eks. nye rutiner ved aflevering/afhentning, ekstra stor fokus på hygiejne og rengøring, forældre der ikke må færdes frit på vores legearealer, børn opdelt i mindre grupper gennem dagen osv.

Vi har kaldt alt personale på arbejde de første uger, så vi kan opfylde de nye tiltag.

Vi glæder os til at se jer alle igen fra på mandag, og selv om der er nye retningslinjer og ting, vi skal gøre, så er vi meget bevidste om, at børnene også skal have lov til at være børn. Lege, opleve, lære, være nysgerrige, spørgelystne og have dejlige børnehavedage.

 

Fremmøde/Fridage/Sygdom:

Retningslinjer for fremmøde/syge børn i institutionen er sendt til alle forældre i Danmark på e-boks og vi har dem også til udlevering i børnehaven.

Bliver barnet syg i institutionen ringes det hjem som normalt.

Er barnet hjemme pga. sygdom, eller holder fri, vil vi meget gerne vide besked.

Børnehavens telefon nr: 54 85 49 80. Meget gerne inden Kl. 08.30.

 

Aflevering/afhentning.

·       Vi beder Jer om, så vidt det er muligt, kun at være 1 voksen, ved aflevering/hente tid.

 

·       Hjælp hinanden med at holde afstand ved aflevering/afhentning og beregn lidt ekstra tid, da der kan være lidt ventetid ved tjek ind/tjek ud.

 

·       Barnet skal smøres i solcreme hjemmefra. Vi smører om eftermiddagen og efter behov på meget solrige dage. Personalet bruger jf. retningslinjerne et par hansker til hvert barn , når vi smører med solcreme.

 

·       Barnet skal ankomme i tøj/ overtøj og fodtøj til en dag udendørs, da Sundhedsstyrelsens retningslinjer siger, at mest mulig af dagen skal foregå ude.

 

·       Det medbringende ekstratøj/regntøj/skiftetøj skal medbringes i en stor pose/taske med navn og stuenavn.

 

·       Alle børn afleveres/hentes i tjek ind/tjek ud området i vores gård. Ingen forældre på stuerne, i garderoberne og på legeområderne på legepladsen.

 

·       Lige inden for lågen vil der være et tjek ind/tjek ud bord. Her siger vi godmorgen til hinanden og barnets ekstratøj, madkasse og frugt afleveres.

 

·       En voksen fra børnehaven krydser barnet af på fremmøde liste. Er der ingen voksen fra børnehaven ved bordet, ringes der på ringklokken.

 

·       Derefter går forælder og barn over til vores udevask, ved kø må badeværelset i Hytten bruges. Barnet vasker hænder med sæbe. Forældre er også velkommen til at vaske hænder, ellers bruges håndsprit, som hænger på væggen.

 

·       Der vinkes/krammes farvel, og vi sender mor/far af sted og barnet er nu klar til en dag med leg og aktiviteter i børnehaven.

 

·       Når barnet bliver hentet foregår det igen i tjek ind/tjek ud området. Brug ringklokken, hvis der ikke er en voksen fra børnehaven i nærheden.

 

·       Alt tøj fra garderoben skal med hjem igen hver dag og selvfølgelig madpakken. Det er af hensyn til ekstra grundig rengøring i børnehaven hver dag. Personalet udleverer det hele, og barnet krydses af på liste.

 

·       Vi anbefaler at barnet vasker hænder med sæbe inden i går hjem. Forældre er velkommen til at vaske hænder eller bruge håndsprit.

 

·       Der vil være opstillet stue tavler i tjek ind/ud området, hvor der står lidt fra dagens oplevelser og evt. info om næste dag. Husk at læse dem. 

 

Morgenmad:

I denne periode med skærpede retningslinjer kan vi desværre ikke tilbyde morgenmad.

Man må dog meget gerne medbringe sin egen lille morgenmadpakke med en bolle/rugbrød eller lign.

 

Madpakke:

Det er vigtigt at have en god og nærende madpakke med i børnehaven hver dag. Maden skal være i madkasse og husk navn på.

Vi er udendørs så mange timer som muligt, og det giver god appetit. Tænk gerne på, at vi i disse uger spiser ude på tur, på et tæppe, i skovbunden, på legepladsen hver dag, og vi sidder med afstand til hinanden, så det skal være en madpakke der er fingervenlig, der er let at håndtere og ikke kræver tallerken.

 

Drikkedunk:

Børnehaven har drikkedunke til turene ud af huset, så ingen drikkedunke med hjemmefra. Børn der er hjemme bruger ligeledes børnehavens drikkedunke med barnets navn på, undtagen Blåmejser, der bruger vandbeholdere og plastkrus.

Børnene tilbydes som de plejer mælk og vand til frokost og vand i løbet af dagen. På ture ud af huset drikker vi vand.

 

 

 

Eftermiddagsfrugt:

Da al mad pt. ifølge sundhedsstyrelsens retningslinjer skal portionsanrettes, bliver vi nødt til at stoppe med fælles frugtfade i børnehaven.

Eftermiddagsfrugt skal medbringes i engangspose med navn - vasket og evt. skåret ud. Det afleveres sammen med madpakken om morgenen. Barnet spiser sin egen frugt sammen med sin lille gruppe/stue ved 14-tiden.

 

Fødselsdage:

Barnets fødselsdag skal selvfølgelig fejres med sang, hurraer og en lille gave fra børnehaven samt fødselsdagssten. For at holde sundhedsstyrelsens retningslinjer må barnet desværre pt. ikke medbringe lækkerier, kage mv. hjemmefra til at dele ud til sin stue, og vi kan ikke tage hjem til fødselsdage.

Fødselsdage holdes altså i børnehaven, og børnehaven står for, at der er lidt lækkert at spise og for at fejre barnet.    

 

Legetøj

Eget legetøj må IKKE medbringes.

Legetøj i børnehaven, der ikke kan vaskes er pakket væk.

I vil opleve at en del andet legetøj i børnehaven ikke længere er er til fri leg for børnene hele dagen.

Legetøjskasser tages frem til legegrupperne og skiftes rundt, når det er tid til legetøjsvask.

Vi skal følge retningslinjerne, hvor legetøj vaskes midt på dagen og ved dagens afslutning.

 

Sovebørn

Middagslur i soverummet er lige pt. forbeholdt børn de yngste børn, Blåmejserne. Vi følger retningslinjerne for skift af sengetøj. Tal med blåmejsernes personale såfremt barnet har brug for sin bamse, nusseklud for at falde i søvn.

 

Opdelt legeplads/inde arealer.

Jævnfør Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal børnene lege i mindre legegrupper med børn fra egen stue, så meget det er muligt i løbet af en børnehavedag. Derfor har vi opdelt legeplads og inde arealer i felter og de sædvanlige børnegrupper/stuer er opdelt i mindre legegrupper/aktivitets grupper, der laver aktiviteter, går på ture, spiser sammen osv. Vi tilstræber, at det er med samme voksen hver dag.

 

De ældste børnehavebørn/førskolebørn.

De ældste børnehavebørn Ørnebørnene, der skulle starte i forårsSFO den 1. april, har fået rykket deres SFO start til 27/4. Det betyder at de har deres sidste børnehave uge hos os, i den kommende uge.

Ørnebørnene har deres egen gruppe og legegrupper i de 5 dage og tager på tur hver dag. Forældre til ørnebørn får særskilt info om aktiviteter og børnehave afslutningen d. 24/4.

 

Nye børn i børnehaven.

Nye indskrevne børn i Naturbørnehaven Den Røde Skole. Det vil sige, de børn der skulle starte 1. april eller skal starte 1. maj må have 1 forælder med i børnehaven i indkøringen. Det skal foregå udendørs i barnets legegruppe og i så kort tidsrum som muligt. Det aftales med stuens personale.

 

Kære alle. Den første tid, her efter Sundhedsstyrelsens mange retningslinjer, vil der helt sikkert dukke mange spørgsmål op i vores fælles nye hverdag. Ingen af os har jo prøvet denne situation før og retningslinjerne justeres dag for dag af sundhedsmyndighederne. Nogle strammes/nogle løsnes en smule.

 

Lad os hjælpe hinanden, tale med hinanden og fælles gøre det til nogle gode børnehavedage så normale som retningslinjerne tillader det, for jeres børn.

 

 

På vegne af personalet

 

Tina Sander-Bjerge

Dagtilbudsleder,

Mobil 25182626

Mail: tisa@guldborgsund.dk

Hjemmeside: denroedeskole.guldborgsund.dk