Kostpolitik

KOSTPOLITIK:

Børns sundhed, trivsel og velbefindende er blandt andet betinget af deres kost og af graden af fysisk aktivitet. Det vil vi i Naturbørnehaven ”Den Røde Skole” gerne understøtte.

En sund livsstil grundlægges i barndommen og skabes i samspil mellem barnet og dets omgivelser.

Mange af børnene i Naturbørnehaven ”Den røde skole” spiser over halvdelen af dagens måltider i børnehaven. En sund og varieret kost sikrer en jævn forbrænding dagen igennem, hvilket giver overskud til at deltage aktivt i egen hverdag.

Vi er underlagt dagtilbudsloven §17 om et sundt og nærende frokostmåltid, og vi er gerne behjælpelige med, hvor I som forældre kan finde inspiration og vejledning.

Madpakker og frugt:
Barnet skal have en madkasse med, forsynet med tydeligt navn, og det er en fordel, at det selv kan lukke madkassen op og i.

Et stykke god frugt skal medtages hver dag. Det bliver skåret i passende stykker sammen med de andres og lægges på fælles fade til fælles glæde.

Det er blevet besluttet på et forældremøde, at pålægschokolade og slik i madkassen ikke er tilladt. Det er ligeledes besluttet, at frugten om eftermiddagen er frugt og ikke kiks og alt mulig andet.

Madpakken skal forsyne barnet med energi hele dagen, men skal jo også vlre med til at give barnet så meget næring, at det kan vokse sig stort og sundt. Derfor er det klogt at ofre en del tid på denne vigtige del. Læs deklarationen på den mad, I forsyner jeres barn med. Intet barn har godt af farvestoffer eller overdreven brug af sukker og tilsætningsstoffer. Mange allergier og fejlernæringer kunne undgås.
MÆLKESNITTER, DANONER, KNOPFLERS, FLOPLERS etc. er et farvestrålende reklameflop og rasende dyrt. Energien holder kun i kort tid, og så blokerer de for sunde og nærende fødevarer.
Giv i stedet barnet mad med, som maven kan arbejde længe med, eksempelvis en klapsammenmad af velsmagende rugbrød (med skorper - godt for tænder og mundmotorikken), et par gulerods- og agurkestænger.
En rest fra aftensmåltidet kan også være godt (pastasalat eller hjemmelavet pizza).
Spørg personalet, hvis I vil have nogle gode råd.

FØDSELSDAGE:

Barnets vigtigste dag må fejres.  Vi flager for barnet, synger fødselsdagssang og gruppen har en lille gave til fødselsdagsbarnet. Har barnet lyst til at del ud denne dag kan en af følgende ting medbringes til barnets gruppe:

* Boller m/u glasur, uden slik

*Frugt

*Tørrede frugt/nødder

*Kagemand/kone uden slik

*Bradepandekage uden slik

*Smoothie

Vi siger gerne tak til at komme til fødselsdag hos barnet og medbringer vores madpakke, således at barnet og besøget er i fokus.Skulle i have lyst til at tilberede en lille kulinarisk anretning anbefales det at følge børnehavens kostpolitik.

Ønsker barnet at invitere ”udvalgte” børn til fødselsdag, bedes fødselsdagskort sendes privat og ikke hænges i børnehaven. Ønsker man at invitere privat hele gruppen eller alle drenge/piger må disse gerne hænges i børnehaven.

AFSLUTNING(SKOLEBØRN/FRAFLYTNING):

Når tiden nærmer sig og børnene skal i skole aftaler børn og personale hvad der skal foregå den pågældende dag. Der laves opslag og her beskrives hvad der skal medbringes af spiselige ting til afslutning med udgangspunkt i vores kostpolitik, dvs. med vægt på sund og nærende kost og sundt sødt.

Ønsker man ved fraflytning fra børnehaven at dele sundt sødt ud aftales dette med personalet.